Rendement

Onderstaande is informatie verkregen van Greenchoice
Haal meer rendement uit uw zonnepanelen
– Informatie over teruglevering van opgewekte energie –
Stroom van zonnepanelen is één van de meest schone vormen van energie. Als pure groene energie leverancier wil Greenchoice opwekking met behulp van zonnepanelen daarom stimuleren.
Met de nieuwe energiewet kunt u de volgende vergoedingen krijgen voor de zonnestroom:
• Verrekening van de teruggeleverde energie op uw jaarnota met de stroom die u verbruikt (het zogenaamde salderen). Salderen is mogelijk tot de eerste 5.000 kWh zonnestroom die per jaar wordt teruggeleverd.
• Een terugleververgoeding voor zonnestroom die na deze 5.000 kWh teruggeleverd wordt.
In dit document beschrijven wij hoe de regeling met betrekking tot het terugleveren van zonnestroom en het afrekenen door Greenchoice werkt.
Voor informatie over de SDE subsidie verwijzen wij u graag door naar http://www.senternovem.nl/sde. Op dit moment is het niet meer mogelijk om SDE subsidie voor zonnepanelen aan te vragen. De oude regeling is in augustus 2008 gestopt. De Nieuwe SDE subsidie regeling voor 2009 wordt naar
verwachting in april 2009 bekend gemaakt.

1. De energiewet en het salderen van de terug geleverde zonnestroom:
Sinds 2009 staat er in de energiewet (artikel 31c) dat bij huishoudens, die zelf op kleine schaal duurzame energie opwekken terugleveren, de terug geleverde energie verrekend mag worden met de verbruikte energie (salderen). Hieraan zijn drie voorwaarden verbonden:
• De energie moet geregistreerd worden met een elektriciteitsmeter met teruglever registratie
• Er mag tot een maximum van 5.000 kWh zonne-energie gesaldeerd worden
• Het te salderen volume zonne-energie is maximaal gelijk aan het elektriciteitsverbruik over de periode
Dit betekent dat bij het opmaken van de jaarnota de geregistreerde hoeveelheid teruggeleverde zonnestroom wordt afgetrokken van het geregistreerde elektriciteitsverbruik. Verbruikt u bijvoorbeeld 4.000 kWh en heeft u 500 kWh zonnestroom teruggeleverd, dan wordt per saldo een verbruik van
3.500 kWh afgerekend. In de branche wordt dit ook wel salderen genoemd. Verbruikt u 1.000 kWh en heeft u 1.500 kWh zonnestroom teruggeleverd, dan wordt per saldo een verbruik van 0 kWh afgerekend en ontvangt u bij Greenchoice voor het overschot van 500 kWh teruggeleverde zonnestroom een vergoeding van 9 cent.

2. Wat u moet regelen om te kunnen salderen:
Het salderen van zonnestroom is mogelijk geworden dankzij een lobby van de Vereniging Zonnestroom in samenwerking met Greenchoice en een hierop ingediend amendement van de heer Samsom (PvdA). Om voor saldering in aanmerking te komen, dient u aan de volgende eisen te voldoen;
• U dient te beschikken over een elektriciteitsmeter met terugleverregistratie.
Dit is één elektriciteitsmeter die naast uw elektriciteitsverbruik ook de teruggeleverde zonnestroom registreert. Dit is een andere meter dan een bruto productiemeter, welke u nodig heeft voor de SDE regeling of de opbrengstmeter die eventueel is bijgeleverd bij uw zonnepanelen. De meter moet u aanvragen bij uw netbeheerder.
• U dient aan Greenchoice de meterstanden van de teruggeleverde energie doorgeven
Mocht u nog geen elektriciteitsmeter met terugleverregistratie hebben dan kunt u deze bestellen bij
uw netbeheerder.
Mocht u nog een zogenaamde draaischijf elektriciteitsmeter hebben dan wordt de teruggeleverde energie automatisch verrekend. De meter zal immers terugdraaien als u meer opwekt dan uzelf verbruikt. Let wel op, om voor een SDE subsidie in aanmerking te komen heeft u een elektriciteitsmeter met teruglever registratie of een zogenaamde officiële zonnestroom productiemeter nodig. Deze laatste is ook te bestellen bij uw netbeheerder.

2. Uw voordelen bij Greenchoice:
Al direct sinds onze oprichting leveren wij alleen maar 100% duurzame energie aan inmiddels meer dan 200.000 klanten. Onze ultieme doelstelling is dat al onze klanten uiteindelijk energie neutraal worden. Daarom ondersteunen wij onze opwekkers met goede voorlichting en een hoge vergoeding voor de teruglevering. Hierdoor is Greenchoice inmiddels de grootste inkoper van zonnestroom in Nederland. De voordelen die u als opwekker bij ons heeft zijn;
• Als panelenbezitter krijgt u een extra zonnekorting op de groene stroom die u van ons afneemt. In totaal betaalt u daarom gegarandeerd 0,5 eurocent per kWh minder voor onze groene stroom dan voor de grijze stroom van uw regioleverancier. . Om voor de zonnekorting in aanmerking te komen, dient u een kopie van het aankoopbewijs van de zonnepanelen naar ons op te sturen (als u nog geen klant bent kunt u dit bij het aanmeldformulier voegen).
• Greenchoice geeft de hoogste vergoeding voor de teruglevering (9 cent/kWh) boven de 5000kWh.
• Greenchoice is de enige leverancier die u helpt bij uw aanmelding bij de netbeheerder.
• Teruggeleverde energie wordt apart geregistreerd in onze administratie. Hierdoor heeft u altijd een overzicht van de teruggeleverde kilowatt uren.
• Wij controleren voor u of de netbeheerder de terug geleverde zonnestroom daadwerkelijk heeft afgetrokken van de stroom die is verbruikt.
• Wij zijn wel blij als onze klanten zelf energie gaan opwekken.

Pieter de Hoochweg 111 3024 BG Rotterdam Telefoon: 010-4782326
E-mail: vragen@greenchoice.nl Internet: http://www.greenchoice.nl
KvK 24302685 Postbank 5309282

Plaats een reactie